lauantai 7. kesäkuuta 2008

Tapahtumaa pukkaa



Joo, täs on ollu nyt vähän kaikenlaista viimeaikoina. Snadi yhteenveto seuraavassa:

Kitaravehkeet tuli viimeisteltyä, ja ne toimii! Bonuksena hahmolta katosi vihdoin hurinat kamoistaan. Opimme siis ainakin sen, että jos meinaa jotain sähköä eestaas vedellä niin vedelkää AC:nä ja tasasuunnatkaa siellä eturivin lankussa. Ja joka verme vaatii sit oman reguloidun virtalähteensä, muuten pöräjää! Saatiin laitos hurinavapaaksi, mut viime meterillä ilmeni vielä kuitenkin joku ihme sirinäsurina. Noh, sen lähteeksi vahvistui sit vanhan EHX-spedun tonepotikka... et silleen.

Langatonhommissa käytiin perjantai-iltapäivän ratoksi erikoismiehinä Liikenne- ja viestintäministeriössä kuultavana, ja periaatteessa hommat menee nyt niin, että 790-862 MHz tullaan siirtämään siihen mobiilitelkkuhommaan, mutta:

- Asetuspykälään on nyt lisätty tieto, että alueella toimii radiomikrofoneja (ja militaari-asioita sillä skapparit oli ilmaisseet myös huolensa aiheesta). Se tarkoittaa siis sitä, että mitään uusia vehkeitä ei näille taajuuksille voi tulla ennenkuin langattomille tarjotaan uudet pelialueet. Eli hyvä meille. Uusia alueita on tarjolla todennäköisesti myös nykyisen alueen sisällä, mutta kuinka leveälti, sitä ei pysty vielä sanomaan ennenku mobiilikatiskat ja muu tekniikka on kasassa.

- EU:n ensimmäinen EHDOTUS "harmonisesta" laajakaistaverkosta tulee kesällä 2009, sen jälkeen tiedetän mikä taajuusikkuna tulee häipymään, ja mihin radiomikrofonitoiminta tulee siirtymään. Ehdotuksesta EU-laiksi vieminen kestää myös oman aikansa, vuoden taijotain sanoi ykskin ministeriön kaveri jonka nimen missasin.

- Siirtyminen tapahtuu siis nykyarvioiden mukaan aikaisintaan 2011-2012, syynä tähän on se, että mikä tahansa toimija tarvitsee toimenpideluvan alkaakseen lähetystoiminnan. Se on sikäli hyvä, että kyseinen proseduuri on täysin erillinen valiokuntashow joka vie oman aikansa (puhe oli et vuosi-puoltoista) ja silloin saadaan taas peliaikaa siirtymälle lisää.

Valmistajien ryhmittymähän on ilmoittanut että uudet laitteet voisi olla valmiina aikaisintaan 2012, ja tämä on nyt tiedossa ministeriössä. Tilattiin siirtymäaikaa vuoteen 2017 asti, mutta sitä eivät sit luvanneet tämän pöydän ääressä.

Viestintäviraston Kari Koho kertoi, että heidän rekisterissään on 5.6.2008 ollut 550 lupaa, joiden alaisuudessa yhteensä 2500 laitetta. Pikaisen paikanpäällä suoritetun laskutoimituksen mukaan päästiin karkeaan arvioon jonka mukaan suomeen olisi myyty 90-luvulta alkaen n. 100000 langatonta laitetta. Et hankkikaa nyt jumalauta ne luvat niille kamoillenne! Lupa-asiat hoitaneet ihmiset saavat bonuksena mm. häiriötöntä toimintaa ja imoituksia mahdollisista tapahtumista taajuusalueillaan, ihan vaan siksi että TEIDÄN OLEMASSAOLO TIEDETÄÄN SIELLÄ VIRASTOSSA! Jos ei oo lupia, on turha piipittää. Piste.

Summa summarum: nyt ajettu asetusmuutos on työn alla siitä syystä, että neuvottelut itänaapurin kanssa alkavat juhannuksen jälkeen, ja niihin neuvotteluihin tarvitaan mandaatti, eli stadiks KREDIÄ siitä, että 790-862 MHZ asiat ovat tulevaisuuden kannalta tiedossa. Tämä siks että vaikka nykyiset langattomat ei aiheuta häiriötä samalla kaistalla toimiville toverien militaarihommille, niin tuleva mobiilishow selkeästi isompine lähetystehoineen tulee sitä saletisti tekemään.

Olin sit vielä illalla harrastelemassa audiohommia Egotripin monitorilandiassa. Oli helvetin mukavaa sekin touhu, kiitokset orkesterille ja Tertulle!

Ja tuuletanpa tähän loppuun vielä EM2008-skabojen alkamista! WOHOO! PERSE SOHVAAN! Ja tietty sitä, et Blaugrana hoiti Alvesin himaan. Asiameno!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olmamışki aslında sizcede öyle değilmi
lens

Nuori Robert kirjoitti...

yusufille komppia.