maanantai 21. huhtikuuta 2008

Noniinettä!

Jees, suomen parassoundisin keikkapaikka on nyt nimittäin valittu. Ykköspalkinto menee Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanaja-salille jossa kävin lauantaina supattelemassa Lännen-Jukkaa. Ei kysyttävää.

Henkka Möller on suunnitellut niin mahtavan setin että jos edes puolet tän maan mestoista kuulostais noin hyvältä, noita miksailupuuhiahan vois ajatella tekevänsä ihan työkseen!

Kaikella kunnioituksella maamme legendaarisia musailupaikkoja kohtaan, joista monetkin on erittäin hyviä, mut tollanen paikka joka on lähtökohtaisesti suunniteltu musiikin esittämiseen ja suunnittelijan näkökulmakin on akustinen eikä niinkään arkkitehtuurinen pieksee kyllä kaikki. Siihen vielä kiljoonan laitteet niin Robert arvostaa ja jopa Yamahan 7-osaston digipulsakaan ei kovin ahdista. Paitsi että pitihän sen saatanan vehkeen direct outtien ryssiä mun moniraita-äänityksestä pari raitaa ihan ruvelle. Noh, eipä siinä, oli dpa:t xy:nä ambienssihommissa ni sieltähän sen saa kuitenki.

Sunnuntaina kävinkin sit täsmämeiningillä Raumalla, autolla mestoille, sit syömään vegeburritot naamaan, 8 minuutin soundcheck, veto ja autoillen kotiin. 11 tuntia meni siihenkin hommaan. Kaupunginteatteri oli turvoksissa ja orkesteri tuttuun tapaan liekeissä. On se helppoa kun osaa. Uusia biisejä on myös muutamat aika helmet laitelleet duunaillen. Tsekatkaa ihmeessä jos osuu kohdille!

Aijoo, ja Gretschiin piti vaihtaa flatwoundit.. nyt on aika siinais sano Mooses!

2 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Mikäköhännii siinä onki, että kiljoonien digipulsissa on tuo etuastepuoli aina ihan hanurista, verrattuna johonki asiallisiin analogipulpetteihin?
Sehän se tärkein kohta on koko signaalitiessä!

Nuori Robert kirjoitti...

Sepä se! Ei voi tietää, tosin noissa isommissa Yamahoissa se on jo ihan okei. Mut diggaan kyllä huonompaa analogista enemmän ku "ihan okei" digitaalista.

Joku vanha Soundcraftin digitiski oli soundiltaan yllättävän ok, käyttis sen sijaan oli aivan hanneksesta.